Over Ons

en

onze honden

Na veel informatie ingewonnen te hebben zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij een fokker die heel open en eerlijk was over het ras. Wat was namelijk het geval, we hadden toen een papegaai en een kaketoe en wilden graag weten wat de overlevingskansen waren van deze vogels als we een jachthond in huis zouden nemen. De fokker vertelde ons eerlijk dat hij daar geen garantie op kon geven aangezien de ene hond er niets mee zou doen en de andere er wel fel op kon zijn.

Channa
Fabienne

Na dit eerlijke antwoord hebben we besloten voor de Epagneul Français te gaan en daar hebben we nog steeds geen spijt van. Wel hebben we tot eind 1980 moeten wachten voordat we aan de beurt waren voor een pup en hebben toen Channa gekocht.

Vanaf dat moment is ons leven drastisch veranderd, we hebben niet alleen de puppycursus gevolgd maar zijn doorgegaan met de jachtcursus en kwamen vanzelf in de jachtwereld terecht.
Met Channa hebben we in het eerste seizoen het KNJV B-diploma gehaald en zijn van daaruit mee gegaan op jacht, wat een hele nieuwe ervaring was.

Nadja
Janice

In de loop der jaren hebben we vele honden “versleten”, maar één hond willen we er toch graag uitlichten namelijk: Janice de la Cour des Perdrix. Met Janice hebben we KNVJ wedstrijden en veldwerkwedstrijden gelopen. Van jongs af aan is zij, tot haar elfde jaar, meegegaan op jacht. Inmiddels waren wij combinant geworden in de Brabantse bosjacht te Chaam, zodat ze iedere week mee kon, en daar erg veel ervaring heeft opgedaan. Daarna hebben we diverse jachten gehad in Friesland en de Flevopolder. Bij ons in de buurt genoten we van de vele uitnodigingen die we kregen om in de polder op hazen en eenden te jagen.

Janice heeft drie nesten geworpen en is uiteindelijk op 15 jarige leeftijd ingeslapen na een zeer intensief leven. Ze was met afstand de beste jachthond waar we mee hebben gejaagd, maar dat komt uiteraard ook door de vele jachtmogelijkheden die er toen waren. Ook exterieur heeft zij vele prijzen behaald, zoals Nederlands Kampioen, Luxemburgs Kampioen, mooiste hoofd van ruim 100 honden op de National d’ Elevage in Frankrijk, Winster, Beste hond 1993(Troost Pernis prijs) etc.

Maarra
Ta-Ta Vreni

Met onze andere honden, Fabienne de la Cour des Perdrix, Prix du Reve des Chasseurs 1985, Nadja(moeder van Channa), Maarra de la Mare aux Canards, (dochter van Janice) en Ta-Ta Vreni de la Mare aux Canards,(dochter van Maarra) hebben we ook gejaagd en de diverse hondenproeven met succes gelopen. Ta-Ta Vreni heeft in haar jeugd twee veldwerkkwalificaties behaald. Op de National d’ Elevage van 2009 heeft zij in een veld met de beste veldwerkhonden van Frankrijk een 2e zeer goed behaald.

Ook Maarra heeft altijd indruk gemaakt, zowel in Nederland als in Frankrijk. Zo werd zij Jeugdwinster op de Winner in Amsterdam, beste teef op de Clubmatch (op bijna 10 jarige leeftijd) en 3e in de open klasse op de National d’ Elevage. Ta-Ta Vreni werd beste jeugdhond 2003, 2e in de gebruikshondenklasse op de National d’ Elevage, beste teef van het Limburgs weekend en heeft uitstekende resultaten behaald op tentoonstellingen.

Gio-Feye
Olli

Juni 2011 hebben wij Gio-Feye du Moulin Avesnois opgehaald in Frankrijk. Gio-Feye is beste jeugdhond van 2012 en 2013 geworden, heeft meerdere kwalificaties in het veldwerk behaald en zevenentwintig prachtige pups op de wereld gezet.

Oktober 2018 hebben we, omdat er in het laatste nestje van Feye alleen maar reutjes geboren zijn, Olli de la Vallée de la Seulles opgehaald in Frankrijk. Olli is een geweldige, lieve sociale hond en heeft op de leeftijd van 14 maanden de TAN behaald en is beste jonge hond op de Nationale d’Elevage geworden.